Mellenes. Traipa vietu 7—8 stundas mērcē rūgušpienā, pēc tam mazgā ar ziepēm. Zaļumi. Iemērc audumu nevārītā pienā, pēc tam izmazgā.
Mellenes. Traipa vietu 7—8 stundas mērcē rūgušpienā, pēc tam mazgā ar ziepēm.
Zaļumi. Iemērc audumu nevārītā pienā, pēc tam izmazgā.
Augļu un vīna traipi uz galdauta. Svaigu traipu apklāj ar maizes mīkstumu, kas samērcēts aukstā ūdenī.
Sarkanvīns. Traipu kārtīgi salej ar gāzēto ūdeni, degvīnu vai pienu.
Olas. Svaigam traipam uzber sāli un uzpilina dažus pilienus ūdens. Pēc pusstundas sāli notīra ar drēbju suku.
Kakao. Izmazgā bez ziepēm aukstā, stipri sāļā ūdenī.
Kafija, augļi, vīns. Ja tie atstājuši traipus baltā linu vai kokvilnas audumā, tad audumu ar svaigu traipu iemērc aukstā ūdenī un karsē līdz vārīšanās tempera-tūrai.