Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Darbinieku saimei pievienojas Egita Sakne. Jauns sākums Jaunjelgavas kultūras centrā

UZ TIKŠANOS PASĀKUMOS! Jaunjelgavas kultūras centra mākslinieciskās daļas vadītāja Egita Sakne. Foto no personīgā albuma

Pirmdien pirmā darba diena Jaunjelgavas kultūras centra mākslinieciskās daļas vadītājas amatā būs Egitai Saknei. Jaunjelgavietei darbošanās kultūras jomā ir viens no bērnības sapņu piepildījumiem. Pasākumu organizēšana un vadīšana viņai padodas un sagādā prieku, jo vienmēr paticis komunicēt ar cilvēkiem — smaids, sirds siltums un cieņa — Egitas pamatvērtības.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jaunjelgavas kultūras centra mākslinieciskās daļas vadītāja vieta palika tukša pēc tam, kad līdzšinējais šo pienākumu veicējs Eduards Kaļķis sāka strādāt par skolotāju divās izglītības iestādēs. Vakantajam amatam pieteicās pieci pretendenti. Visi bija no Aizkraukles novada, izteikts bija tieši vīriešu pārsvars. Egita atbilda izvirzītajām prasībām, par viņu ir vislabākās atsauksmes, kā arī viņa ir jau darbojusies kultūras centrā un vadījusi pasākumus. “Viņai patīk vadīt pasākumus, darboties ar bērniem. Tā ir viena no šķautnēm, kuru vēlētos vairāk attīstīt Jaunjelgavā. Viņa ir atbilstoša un labākā pretendente mākslinieciskās daļas vadītājas pienākumu veikšanai,” jauno kolēģi raksturo Sandra Smona, Jaunjelgavas kultūras centra direktore.

E. Sakne Latvijas Universitātē izmācījusies par pirmsskolas skolotāju, Daugavpils universitātē par sākumskolas skolotāju, iegūts bakalaura grāds. Ilggadēji pildījusi arodbiedrības priekšsēdētajas amata pienākumus Jaunjelgavas pirmsskolas izglītības iestādē “Atvasīte”, veiksmīgi izgājusi pirmsskolas vadītāja amata apmācības. Egita visu dara ar atdevi, taču “dokumentāciju kalni” nav viņas, tādēļ vienmēr izvēlas saglabāt radošu darbu.

Jaunjelgavietei ir gandrīz 20 gadu pedagoģiskā darba pieredze. Strādājusi par pirmsskolas pedagogu, privātskolotāju, metodiķi un mentoru. Darbs kultūras jomā tagad tiks izvirzīts par prioritāti, jo svarīgi nekad neapstāties savā izaugsmē.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Egita stāsta, ka kopš bērnības bijuši divi aicinājumi — strādāt Latvijas Radio un kultūras namā. “Gandrīz tā arī ir sanācis! “Ketes māja” Vecrīgā, kur piestrādāju kā mentors jaunajiem pedagogiem, ir blakus Latvijas Radio ēkai. Tagad strādāšu arī kultūras namā. Kultūra mani ir saistījusi kopš mazotnes, aktīvi iesaistījos dažādos pulciņos un pašdarbības kolektīvos, bieži atrados uz skatuves. Paldies arī maniem vecākiem, kas mani vienmēr un visur atbalstīja! Kultūra man ir vienmēr bijusi apkārt, nu man dota iespēja izpausties!

Patiesībā, darbs pedagoģijā arī ir cieši saistīts ar kultūru, kur bez radošām idejām neiztikt! Bērni ir tā publikas daļa, kas ir vispatiesākie. Jāsaka paldies tiem, kas man ticēja un atbalstīja, mudināja pieteikties vakancei. Man patīk rokraksts, kāds sāk veidoties Jaunjelgavas kultūras dzīvei. Es saprotu un zinu, finanses ir tik, cik ir, jābūt radošam, tāpēc augstu novērtēju katru jauno ideju. Nav mērķis iet uz kvantitāti, bet kvalitāti! Katrā pasākumā es pamanu pat vissmalkāko detaļu, katra cilvēka ieguldījumu un, ja tā mani saviļņo, noteikti konkrētajam cilvēkam pateikšu personīgu paldies. Sandras redzējums par kultūras dzīvi Jaunjelgavā mani uzrunāja, tāpēc vēlējos būt šīs komandas daļa,” sacīja E. Sakne. Pirmā darba diena mākslinieciskās daļas vadītājas amatā jaunjelgavietei būs 21. oktobrī. Pirmie darbi zināmi — gaidāmo novembra svētku pasākumu vadīšana. Egita stāsta, ka iestrādājoties vēlēsies realizēt arī savas ieceres. Šobrīd prioritāte būs aizvadīt zināmos pasākumus un iepazīt tuvāk pašdarbības kolektīvus.

Jaunā darbiniece apzinās, lai gan mazā pilsētā visiem ir savējā, tāpat tiks stingri vērtēta un visiem neizpatikt. “Uzzinot par manu apstiprināšanu amatā, saņēmu ļoti daudz jauku vārdu un laba vēlējumu, cilvēki man tic un gaida atdevi. Esmu ļoti prasīga pret sevi, tas man būs labs dzinulis pilnveidoties un augt!” piebilda E. Sakne. Gaidot pirmo darba dienu jaunajā amatā, viņu pārņēmis patīkams satraukums — tā būs jauna lappuse Egitas pieredzē un darbā. Priekšnojauta saka, ka viss būs labi un ar kolēģiem jaunā mākslinieciskās daļas vadītāja būs uz viena viļņa: “Kalnus var gāzt, ja ir komanda, uz kuru var paļauties, un katrs darbojas kā pulksteņa zobratiņš un tikšķ vienā ritmā. Ticu un zinu — mums kopā izdosies! Lai vairojas smaids un gaišās domas mums katram. Tiekamies pasākumos Jaunjelgavā!” 

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.