Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Seši turpinājumi. Tagad laiks romāniem un jakām

Oktobra vidū dzimšanas diena ir aizkrauklietei Aivai Kleikalīdei vai tomēr Klaikalnietei? Kad sazvanu Aivu un jautāju skaidrojumu uzvārda maiņai sociālajos tīklos, viņa saka, ka senčiem baznīcas grāmatās ir uzvārds Klaikalnieši. Padomju laikā ierēdņi burtus sajaukuši un radusies Kleikalīde.

Savu “jauno” uzvārdu pierādīt kā oficiālu nevarot, process būtu ļoti sarežģīts, bet sirdsmieram to lieto vismaz sociālajos tīklos.

Vecāki ar būtisku gadu starpību

Aivas mamma Mudīte ir no Seces, bet tētis Rūdolfs dzimis latviešu ģimenē, kas kādu laiku dzīvoja Krievijā. Daļa no bērniem atgriezās Latvijā. “Vecākiem bija septiņpadsmit gadu starpība, bet kaut kā viņi atrada kopīgu valodu,” saka Aiva.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties Staburags.lv abonementu:

"Staburags.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.

Abonē Staburags.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*

*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā Staburags.lv kontā.

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.