Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Vāc parakstus par skolēnu brīvlaika maiņu. Vasarā par daudz atpūtas

Sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv sākta parakstu vākšana par skolēnu brīvlaika struktūras maiņu, piedāvājot samazināt vasaras brīvlaiku līdz pusotram mēnesim un pagarināt rudens, ziemas un pavasara brīvlaikus. Iniciatīvas autors Pjotrs Kurtukovs uzskata, ka trīs mēnešu vasaras pārtraukums ir pārāk garš, un tas bērniem rada problēmas, piemēram, zaudējot mācību ieradumus. Viņš arī uzsver, ka pašreizējā mācību gada struktūra nāk no Padomju laikiem, un būtu vērts ņemt piemēru no Eiropas. Kurtukovs pauž, ka izmaiņas ļautu skolēniem un skolotājiem strādāt efektīvāk un nodrošinātu vienmērīgāku mācību procesu.

LIENE SOLA, Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas direktora vietniece izglītības jomā

— Kā bērnu mamma varu teikt, ka viņi noteikti negribētu saīsināt savu brīvlaiku. Viennozīmīgi tas tagad šķiet par īsu. Manuprāt, šobrīd brīvlaiku garumi ir optimāli un neredzu vajadzību ko mainīt. No katra paša atkarīgs, kā saplāno savu laiku. Protams, septembrī ir grūtāk

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties Staburags.lv abonementu:

"Staburags.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.

Abonē Staburags.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*

*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā Staburags.lv kontā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.