Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Aizraujošs pasākums Daugavas Senlejas autotrasē

AIZKRAUKLES PROFESIONĀLĀS VIDUSSKOLAS AUDZĒKŅIEM bija liela interese gan par sportistu stāstiem, gan sporta mašīnām. Renāra Jāņa Gaiļa foto

Šogad karjeras nedēļā Aizkraukles Profesionālā vidusskola topošajiem automehāniķiem un ceļu būves mašīnu tehniķiem organizēja aizraujošu pasākumu Daugavas Senlejas autotrasē.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

MONTA ZILVERE

Pasākumā piedalījās un ar pieredzes stāstiem dalījās rallijkrosa, autokrosa un folkreisa braucēji. Jauniešiem bija iespēja iepazīties ar Raiti Gusevu, Māri Riekstiņu, Gintu Borisjonoku, Ritvaru Elksni, Ievu Pīlādzi, Igoru Paramonovu, Emīlu Mirošņiku un Aigaru Elksni.

Ja ir ideja — ir mērķis

Idejas autore un iniciatore bija 1.A kursa audzinātāja un skolotāja Aizkraukles Profesionālajā vidusskolā — Madara Zavele. Šī ideja viņai ienākusi prātā pēc kāda audzēkņa frāzes jau 2. septembrī: “Es atnācu iegūt zināšanas”. Tad arī radās ideja par šī pasākuma īstenošanu, lai audzēkņiem būtu ne tikai teorētiskās zināšanas, bet arī praktiskās par autosportu. Madara atzīst, ka viņai pasākuma organizēšanā ļoti palīdzēja viņas vīrs un arī Aizkraukles Profesionālās vidusskolas skolotājs Edgars Zavelis, kurš sazinājās ar Raiti Gusevu, lai šis viss būtu iespējams. Raitis noorganizēja arī pārējo autosportistu ierašanos. Atsaucība bija liela.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
DAUGAVAS SENLEJAS TRASĒ varēja izbaudīt īstu sacīkšu gaisotni. Renāra Jāņa Gaiļa foto

Dalās stāstos

Lai arī piektdienas rīts iesākās pelēki un vēsi, atlikusī dienas daļa bija silta un lutināja ar saules stariem.

Audzēkņi devās uz Daugavas Senlejas autotrasi, kur jau pulcējās autosportisti. Visi tika iepazīstināti ar dienas plānu un pasākuma norisi. Pie katras sporta automašīnas tika izveidota stacija un grafiks, kad un kurai grupai jābūt. Sportisti dalījās savos pieredzes stāstos, kā viņi uzsāka šo nodarbošanos, varēja apskatīt arī iegūtos kausus un iejusties sportistu lomā — izmēģināt, kā ir sēdēt pie auto stūres tādā automašīnā.

Iesaistījās arī pavāri

Pēc iepazīšanās ar sportistiem, viņu auto apskates jaunieši vēroja arī paraugdemonstrējumus autotrasē. Bija ļoti interesanti vērot, kā sportisti sacenšas savā starpā. Vēlāk visi tika aicināti uz kopīgām siltām pusdienām, ko sarūpēja Aizkraukles Profesionālās vidusskolas topošie pavāri kopā ar skolotāju Dzintru īpaši šim pasākumam. Arī viņiem šī bija ļoti laba iespēja pārbaudīt savas prasmes un iemaņas izbraukumā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
SKOLOTĀJS EDGARS ZAVELIS pie sacīkšu auto pēc paraugdemonstrējuma. Montas Zilveres foto

Emocijām piepildīta diena

Jaunieši pauda savu viedokli par šo pasākumu un labprāt dalījās pozitīvās emocijās. Rinalds no otrā ceļu būves mašīnu tehniķu kursa atzina, ka šāda veida pasākumi ir ļoti vērtīgi un interesanti. Viņš redzējis, kā viss notiek praktiski, kādas ir autosporta izmaksas un ir apņēmības pilns arī pats savu nākotni saistīt ar autosportu. Sapratis arī to, ka tas prasa papildināt savas zināšanas un lielu apņēmību.

Arī skolotāji, kas piedalījās šajā pasākumā, bija gandarīti un ar prieku noraudzījās, cik jaunieši bija ieinteresēti. Iepriecināja jauniešu atsaucība un aktivitāte pie automašīnām. Protams, arī enerģija, ar kādu viņi šeit piedalījās.

“Videoatskats uz pasākumu”. Atver QR koda lasītāju tālrunī vai lejupielādē bezmaksas QR koda lasītāju, lai skatītu video platformā Tiktok.

Jaunieši — mūsu nākotne

Autosportiste Ieva Pīlādze šāda veida izglītojošajā pasākumā piedalījās pirmo reizi. Savu karjeru viņa uzsākusi ļoti vienkārši – pamēģināja un saprata, ka tas ir tieši tas, kas aizrauj un piesaista. Šim pasākumam viņa piekritusi labprāt, jo abi ar Igoru Paramonovu ir pazīstami ar autotrases apsaimniekotāju un ik pa laikam atbrauc uz treniņiem. Autosportā jau iepriekš bijusi pieredze iesaistīt jauniešus. Ieva arī piebilst, ka viennozīmīgi nākotne ir jauniešu rokās. Arī šobrīd paskatoties, kā jaunieši brauc un iegūst godalgotas vietas. Tā ir nākotne.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Arī Aizkraukles Profesionālās vidusskolas jaunieši tika aicināti izrādīt interesi un piedalīties sacensībās kā automehāniķiem. Šajā sezonā autokrosa komandā kā lielisku mehāniķi sevi pierādīja trešā automehāniķu kursa audzēknis Ēriks Bērziņš.

Šis pasākums arī noteikti nebūtu izdevies bez Daugavas Senlejas autotrases apsaimniekotāja Ingus Lazdāna, visiem sportistiem un arī Aizkraukles Profesionālās vidusskolas kolektīva atbalsta un iniciatīvas. Pasākuma iniciatori izsaka pateicību ikvienam, kurš piedalījās pasākuma īstenošanā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.