Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Jaunība un uztraukums dara savu. Aizkrauklieši pirmajā spēlē piekāpjas Jēkabpilij

Gintas Grincēvičas foto

Mājas laukumā pirmo reģionālās basketbola līgas spēli aizvadījusi vienība “Aizkraukles novads”. Basketbolistiem pretī stājās spēlētāji no komandas “Jēkabpils BA”. Atskanot spēles beigu signālam, aizkrauklieši ar 54:74 atzina pretinieku pārākumu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Spēles pirmā ceturtdaļa aizritēja sīvā cīņā. Te vadībā bija viena, pēc brīža otra komanda. Dodoties pārtraukumā, aizkrauklieši bija iedzinējos vien ar divu punktu atstarpi (20:22). Pārējās ceturtdaļās dominēja pretinieks, līdz ar to iznākumā zaudējums ar 20 punktu starpību.

Spēli klātienē vēroja Gundars Spriņģis, Aizkraukles novada sporta skolas basketbola treneris, kura paspārnē pirmos soļus groza bumbā spēra vairums tagadējās komandas “Aizkraukles novads” spēlētāji. “Puiši spējīgi uz daudz ko. Viņi vēl ir jauni, pietrūkst pieredzes, pārējais ir. Tā bija pirmā mājas spēle, puiši bija uztraukušies, zālē bija daudz skatītāju. Mazliet pievīla metienu precizitāte, viņi var labāk, bet satraukums darīja savu. Viennozīmīgi šī komanda ir augšupejoša, viss vēl būs,” spēlētāju sniegumu komentēja G. Spriņģis. Pretinieku komandas “Jēkabpils BA” treneris ir Artūrs Elksnītis. Viņš iepriekšējos divus gadus vadīja Aizkraukles komandu. Arī pretinieku spēlētāju rindās ir pazīstama seja, viens no pagājušās sezonas pašmāju komandas rezultatīvākajiem spēlētājiem, koknesietis Andrejs Grustāns.

“Mani iepriecina, ka jaunieši nāk un strādā treniņos. To var arī just — šī spēle bija pakāpi labāka nekā pārbaudes spēle. Mača sākumā pretinieku mazliet nobiedējām ar savu sniegumu laukumā. Pēc tam Jēkabpils treneris veica taktiskās izmaiņas — tām mēs nebijām gatavi. Tagad strādāsim un pilnveidosim šīs nepilnības. Cerams, ka basketbolistu sniegums laukumā kļūs arvien labāks. Pretinieku rindās cīnās Andrejs Grustāns no Kokneses. Vēlējāmies, lai viņš spēlē Aizkraukles komandā, bet viņam bija iespēja sezonu aizvadīt spēcīgākā komandā — Jēkabpils vienība plāno uzvarēt šajā un citās līgās, viņi ir spēcīgi un ar ambīcijām. No sportista viedokļa Andreja lēmums ir pašsaprotams. Kā viņa pirmajam trenerim man ir prieks, ka Andrejs ir tik tālu ticis. Pret mums viņš nospēlēja ļoti labi, komandā bija labākais, mēs netikām ar viņu galā. Lai viņam viss izdodas!” pēc spēles sacīja Didzis Bērziņš, komandas “Aizkraukles novads” treneris. 

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.