Man nepatīk ilgi stāvēt pie plīts, tāpēc manas receptes vairāk domātas slinkām saimniecēm, — tā koknesiete Inguna Strazdiņa.
— Man nepatīk ilgi stāvēt pie plīts, tāpēc manas receptes vairāk domātas slinkām saimniecēm, —tā koknesiete Inguna Strazdiņa.
Pildīta vista
Nopērku veselu broileru un piepildu ar mizotiem āboliem, vislabāk “Antonovkas”. Ielieku vistu cepeškrāsnī, uzleju mazliet karsta ūdens, apkārt salieku kartupeļus un ābolus, kārtīgi apberu ar garšvielām, vislabāk “Santa Maria”, un cepu apmēram stundu. Vista garšīga ne tikai silta ar kartupeļiem, bet arī auksta.
Sautēta liellopa gaļa
0,5 kg liellopa gaļas, 2 līdz 3 sīpoli, 2 ēdamkarotes sinepju, 300 gramu saldā krējuma, ēdamkarote sojas mērces, 2 ēdamkarotes konjaka, sāls, pipari.
Liellopa gaļu sagriež šķēlēs. Pārkaisa smalki sagrieztus sīpolus, sāli, piparus. Krējumā iemaisa sinepes, konjaku, sojas mērci. Konjaka vietā var lietot arī brendiju. Samaisa, visu uzlej gaļai. Cep cepeškrāsnī 225 grādu temperatūrā aptuveni pusstundu.
Kad gaļa gatava, pārkaisa zaļumus. Ēd ar kartupeļiem, rīsiem, salātiem.