Lielākais rasols, kurš svēra 3277 kg un kuru savā 10 gadu jubilejā pagatavoja uzņēmums “Spilva” 2002. gada 1. septembrī starptautiskajā izstāžu centrā “Ķīpsala” Rīgā, ierakstīts grāmatā “Ginesa rekordi 2003”.
Lielākais rasols, kurš svēra 3277 kg un kuru savā 10 gadu jubilejā pagatavoja uzņēmums “Spilva” 2002. gada 1. septembrī starptautiskajā izstāžu centrā “Ķīpsala” Rīgā, ierakstīts grāmatā “Ginesa rekordi 2003”.
Divu liecinieku klātbūtnē
Lai šo Ginesa rekordu reģistrētu, bija jāievēro vairāki noteikumi. Sastāvdaļas jāgriež ar nazi, neizmantojot mehāniskas palīgierīces, rekorda mērījums jāveic nozarē strādājošam kvalificētam speciālistam divu liecinieku klātbūtnē. Rekorda autentiskumu jāapliecina ar oficiāliem ziņojumiem, kā arī rekorda sasniegšanas procesu ilustrējošiem materiāliem.
Pieminēts arī viesu veikums
Šī rekorda aprakstā papildus rasola sastāvdaļu apjomiem un tovera izmēriem minēts: “Pie rasola apēšanas ķērās ap 4500 svinību dalībnieku, kuri to pieveica neticamā ātrumā — 30 minūtēs. Milzu rasola sagatavošana un notiesāšana prasīja tikai deviņas stundas.”
Rasola pagatavošanai izmantots:
500 kg “Rosola majonēzes”,
940 kg vārītu kartupeļu,
340 kg vārītu burkānu,
560 kg desas,
6000 vārītu olu,
200 kg konservētu zaļo zirnīšu,
310 kg marinētu gurķu,
15 kg sāls.
3277 kg smagā rasola griešanā vienlaikus piedalījās 120 cilvēku, bet viesus apkalpoja vēl 140 cilvēku no astoņiem sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem.