Ceturtdiena, 25. decembris
Stella, Larisa
weather-icon
+3° C, vējš 3.58 m/s, R vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Mana recepte

Cepta karpa majonēzē. Svaigu karpu iztīra, ierīvē ar sāli, ķiplokiem un speciālām zivīm paredzētām garšvielām.

Cepta karpa majonēzē
Svaigu karpu iztīra, ierīvē ar sāli, ķiplokiem un speciālām zivīm paredzētām garšvielām. Ķiplokus smalki sagriež un aizbāž karpai aiz ādiņas.
Šādi sagatavotu zivi liek cepešpannā, pārlej ar majonēzi un uz vidēji lielas uguns cep. Vienu zivs pusi apcep nepilnu stundu, līdz tā kļūst brūngana. Tad karpu apgriež un tāpat apcep otru pusi.
Gatava zivs ir zeltaini brūna un ļoti aromātiska. Pasniedz ar dārzeņiem, piedevām pēc pašu izvēles.
Raganu cepetis
Kādēļ šo ēdienu sauc par raganu cepeti, nezinu, bet tas ir ļoti garšīgs.
Cūkgaļu labi izklapē kā karbonādi, ierīvē ar sāli, pipariem vai citām garšvielām pēc izvēles. Cepešpannā klāj ripiņās sagrieztu sīpolu kārtu, virsū liek izklapēto gaļu, pārlej ar majonēzi un tam visam pārkaisa rīvētu sieru. Apmēram četrdesmit minūšu cep cepeškrāsnī.
Garnē ar dārzeņiem, salātiem pēc izvēles.

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.