Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Kā uzlabot pensionāru dzīvi?

Šonedēļ, 1. oktobrī, atzīmēta Starptautiskā senioru diena, kas aizvadīta ar simts Latvijas pensionāru tikšanos un darbošanos Saeimā, kā arī citiem pasākumiem. Turpinās arī diskusijas par iemaksām un pensiju indeksāciju, lai ikviens seniors valstī varētu justies nodrošināts. — Kā uzlabot pensionāru dzīvi?
AIJA BARČA, Latvijas Pensionāru federācijas valdes priekšsēdētāja

— Vienas gatavas formulas, kā to izdarīt, nevar būt, jo tas atkarīgs no daudzu lietu kopuma. Par to runājām arī Saeimā, izvirzot trīs galvenās tēmas — veselības aprūpi, sociālos jautājumus, kas pamatā bija pensijas, un digitālās prasmes. Savas vēlmes un redzējumu iekļāvām kopīgi izstrādātajā dokumentā, ko iesniedzām Saeimā. Esot tur, bijām gana prasīgi, bet jutāmies arī uzklausīti, un daļa jautājumu jau atrisināti. Pagājušajā gadā, indeksējot pensijas, neņēma vērā darba stāžu, kas šogad ir ievērots, kā arī paredzēts likumā.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties Staburags.lv abonementu:

"Staburags.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.

Abonē Staburags.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*

*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā Staburags.lv kontā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.