Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Lemj par novada komunālo pakalpojumu uzņēmumu apvienošanu. Pašvaldības deputātu vidū vienprātības nav

Aizkraukles novadā turpinās iesāktā pašvaldības kapitālsabiedrību reforma. Septembra domes sēdē deputāti apstiprināja Kokneses, Pļaviņu un Skrīveru komunālo pakalpojumu uzņēmumu apvienošanu.

Pļaviņiešiem pievienos pārējos

Par šādām pārmaiņām pašvaldībā diskutēt sāka jau pirms apmēram gada, pieņemot lēmumu procesu virzīt uz priekšu, un tā nodrošināšanai izveidota darba grupa. Apvienošanai noslēdzoties, paredzēta viena kapitālsabiedrība, kas nodrošinās pakalpojumus Daugavas labajā krastā esošajās novada teritorijās, izņemot Aizkraukles pilsētu un pagastu. Reorganizācija paredz, ka uzņēmumam “Pļaviņu komunālie pakalpojumi” pievienos Kokneses un Skrīveru kapitālsabiedrības, un jaunajam uzņēmuma iecerēts dot nosaukumu “LK Komunālie pakalpojumi ”, kura pirmie divi burti apzīmē labo krastu.

Darba grupai izvērtējot pašreizējo kapitālsabiedrību valdes locekļu iesniegtos redzējumus, izvēlēts šāds modelis, un Pļaviņu komunālais uzņēmums būs tas, kam pievienos abus pārējos. Ņemts vērā kapitālsabiedrību statūtkapitāla lielums, esošo un potenciālo klientu skaitu. SIA “Pļaviņu komunālie pakalpojumi” ir augstāki ieņēmumi salīdzinājumā ar kopējiem izdevumiem,

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties Staburags.lv abonementu:

"Staburags.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.

Abonē Staburags.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*

*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā Staburags.lv kontā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.