Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Sastāvu papildina jaunā paaudze

Gintas Grincēvičas foto

Aizkraukles sporta centrā aizvadīta pirmā Latvijas florbola čempionāta otrās līgas spēle — vienība “Aizkraukle/Koknese” ar 10:4 pārspēja komandu “Limbaži/Lielupe”. Mājinieku spēlētāju soliņš šosezon kļuvis garāks — sastāvu papildinājuši jaunie florbolisti, kas pērn sacentās U15 grupā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Pagājušās sezonas līderu komandas kodols ir saglabāts, klāt nākuši jaunieši un daži Aizkraukles puiši, kas agrāk spēlējuši florbolu. Šogad vairāk cenšamies iespēlēt tieši vietējos florbolistus. Gatavojoties čempionātam aizvadījām trīs treniņus. Ne visi varēja tos apmeklēt, tādēļ iespēlēties līdz galam nesanāca. Sezonas pirmā spēle negāja tā kā gribētos, dažās epizodēs komandas biedri vēl viens otru nesaprot, nepazīst. Uzdevums bija iespēlēt jaunos, lai viņi gūst spēļu pieredzi. Ar pieredzējušajiem komandas florbolistiem runājam, ka ir jābūt saprotošiem un jāpalīdz jauniešiem iejusties, lai puiši var krāt pieredzi, spēlējot pret pieaugušajiem. Priekš sezonas pirmās spēles mačs pret komandu “Limbaži/ Lielupe” nebija slikts, bet no malas skatoties, jaunajiem vēl ir jācenšas aktīvāk un bezbailīgāk spēlēt. Jaunie florbolisti dažās epizodēs kaut kur piebremzēja, ne līdz galam nospēlēja — ātri un nepārdomāti aizsita bumbiņu, ka tikai atdot kādam. Tehniski puiši ir ļoti labi spēlētāji, gribētos, lai viņi pārliecinošāk spēlē un uzņemas iniciatīvu. Jauniešu līgā viņi to darīja, zināja, ka pretinieks ir līdzvērtīgs, šeit laikam nospēlēja fakts, ka pretim nāk pieaudzis spēlētājs un zemapziņā rodas baiļu sajūta,” pēc spēles sacīja komandas treneris Kaspars Židovs. Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šosezon komandai ir stipra vārtsargu līnija trīs “mūru” sastāvā — Vitālijs Lubgāns, Mārtiņš Kavoss un Pāvels Koreškovs.

Vienības “Aizkraukle/Koknese” komandā ar četriem rezultativitātes punktiem izcēlās divi spēlētāji — Niklāvs Vingris un Jānis Kalniņš. Abi florbolisti bija divu vārtu autori un tikpat reizes deva rezultatīvu piespēli.

Aizvadītajās brīvdienās florbolisti izbraukumā nospēlēja arī sezonas otro spēli. Laukumā tiekoties ar vienības “Rēzekne/BTA” florbolistiem, pārāki ar 9:5 bija komandas “Aizkraukle/Koknese” spēlētāji. 

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.