Ceturtdiena, 25. decembris
Stella, Larisa
weather-icon
+1° C, vējš 3.13 m/s, R-DR vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Mana recepte

Konservētas sviesta pupiņas. Pupiņas notīra, nomazgā, 15 minūšu vāra sālsūdenī.

Konservētas sviesta pupiņas
Pupiņas notīra, nomazgā, 15 minūšu vāra sālsūdenī. Saliek burciņā pēc iespējas blīvāk, uzlej marinādi, pasterizē.
Marinādei: litrs ūdens, glāze eļļas, divas ķiploka daiviņas, pusotras glāzes cukura (300 g), trīs ēdamkarotes sāls, pusotras glāzes galda etiķa vai divas ēdamkarotes etiķa esences.
Borščs ziemai
Trīs kilogrami sarkano biešu (var ņemt arī pusi no visiem produktiem), kilograms tomātu, tikpat burkānu, sīpolu un paprikas, puslitrs augu eļļas, divas ēdamkarotes cukura, tikpat sāls, glāze etiķa, četras daiviņas ķiploka, divas tējkarotes malto melno piparu.
Bietes un burkānus sarīvē. Sīpolus, tomātus, ķiplokus un papriku sagriež. Visu liek katlā un vāra 45 minūtes. Piecas minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno divas tējkarotes malto melno piparu.
Karsto boršču salej sterilizētās burciņās un aizvāko. Glabā vēsā vietā.

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.