Konservētas sviesta pupiņas. Pupiņas notīra, nomazgā, 15 minūšu vāra sālsūdenī.
Konservētas sviesta pupiņas
Pupiņas notīra, nomazgā, 15 minūšu vāra sālsūdenī. Saliek burciņā pēc iespējas blīvāk, uzlej marinādi, pasterizē.
Marinādei: litrs ūdens, glāze eļļas, divas ķiploka daiviņas, pusotras glāzes cukura (300 g), trīs ēdamkarotes sāls, pusotras glāzes galda etiķa vai divas ēdamkarotes etiķa esences.
Borščs ziemai
Trīs kilogrami sarkano biešu (var ņemt arī pusi no visiem produktiem), kilograms tomātu, tikpat burkānu, sīpolu un paprikas, puslitrs augu eļļas, divas ēdamkarotes cukura, tikpat sāls, glāze etiķa, četras daiviņas ķiploka, divas tējkarotes malto melno piparu.
Bietes un burkānus sarīvē. Sīpolus, tomātus, ķiplokus un papriku sagriež. Visu liek katlā un vāra 45 minūtes. Piecas minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno divas tējkarotes malto melno piparu.
Karsto boršču salej sterilizētās burciņās un aizvāko. Glabā vēsā vietā.