Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

“Ja vien ir iemesls svētkiem — jāsvin!” Jubilāres godā jaunjelgaviete Agnese Mamedova

Šonedēļ dzimšanas dienu atzīmēja Agnese Mamedova. Viņa ir Jaunjelgavas jauniešu iniciatīvu centra vadītāja, cienījamas un ilggadējas ģeogrāfijas skolotājas meita, divu bērnu mamma. Dzimšanas diena bija labs iemesls iepazīties tuvāk un atklāt radošo, inteliģento Agnesi.

Azerbaidžāņu dejas pagalmā

Vienā no nesenajām dzimšanas dienām Agnese kopā ar ģimeni devās uz Ērberģes muižu — vietu, kur jubilāre pavadīja pirmās bērnu dienas. Vecāki tur tolaik īrēja istabiņu, jubilāres mamma strādāja Mazzalves skolā. Agnese bija par mazu, lai atminētos laiku Ērberģē, taču kopā ar ģimeni nosvinēt vienu no dzimšanas dienām vietā, kur sācies viņas dzīves stāsts, bija skaists un īpašs notikums.

Vēlāk, kamēr Agnesei palika pieci gadi, ģimene dzīvoja Azerbaidžānā — jubilāres tēva dzimtajā zemē. “No tā laika man ir palikuši atmiņu fragmenti, spilgtu mirkļu uzplaiksnījumi. Tēvs līdz pat pensijai bija pasniedzējs universitātē, matemātiķis. Atminos viņa kabinetu, to, kā dzīvojām dzīvoklī — augstu, devītajā stāvā un es gāju lejā pirkt saldējumu,” stāsta jubilāre. Kad Agnesei bija seši gadi, pasaulē nāca viņas brālis Elvijs. Vecāki izšķīrās, tēvs atgriezās Azerbaidžānā, Agnese ar mammu un brāli dzīvoja

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties Staburags.lv abonementu:

"Staburags.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.

Abonē Staburags.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*

*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā Staburags.lv kontā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.