Skābētos kāpostos būs vairāk C vitamīna, ja karsējot tiem pievienosiet saldos piparus.
Skābētos kāpostos būs vairāk C vitamīna, ja karsējot tiem pievienosiet saldos piparus.
Patīkamāku garšu un krāsu skābēti kāposti iegūst, ja sālij piejauc cukuru (5:1).
Ja kartupeļiem izdīguši asni, tos nolauž pirms mizošanas. Pretējā gadījumā kartupeļu bumbuļiem parādīsies tumši plankumi.
Šķidros mālos iemērkti un pēc tam apžāvēti burkāni ziemā ilgi saglabāsies svaigi un sulīgi.
Piparu pākstis ziemai glabā koka kastēs (apbērtas ar upes smiltīm).
Skābētu gurķu garša būs pikantāka, ja sālījumam pievienosiet nedaudz mārrutku.
Lai ziemā iegūtu svaigus tomātus, dažas dienas pirms rudens salnām tomātu stādi ar vēl zaļiem augļiem jāizrok, nenokratot no saknēm augsni, jāpakar telpā temperatūrā no +1 līdz +5 grādiem ar saknēm uz augšu. Tomāti nogatavosies Jaungada priekšvakarā.
Sēnes var kaltēt ne vien viegli siltā cepeškrāsnī, bet arī ledusskapī. Apakšējos plauktus pārklāj ar baltu papīru, uz kura izber notīrītas un sagrieztas sēnes. Pēc divām nedēļām sēnes ir mīkstākas par siltumā kaltētajām.
Sālītas sēnes no bojāšanās var pasargāt, ja sālījumam pievieno mārrutku lapas vai saknes.