Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Lavandas iedvesmota. Ļauj sev sapņot un ziedēt

Septembris ir laiks, kad lavandas priecē ar pēdējiem šīs sezonas ziediem, bet uzzied dzeja, jo ir Dzejas dienas. Tās abas ir cieši saistītas ar vietalvieti Ilzi Ziediņu. Pirms pāris gadiem “Staburags” rakstīja par viņas izveidoto lavandu dārzu un darbošanos savā uzņēmumā “LavanDulla”. Pirms gada iznāca viņas pirmā dzejoļu grāmata ar pašas zīmējumiem, kam dots likumsakarīgs nosaukums — “Lavandas iedvesmota”. Ar dzejas lasījumiem viņa turpina ceļu pie lasītājiem, un pirmā pieturvieta bija Pļaviņu bibliotēkā.

Laiks darīt

Ilze teikusi tādus vārdus: “Pietiek ar ideju, tik sīku kā lavandas sēkliņa, lai piepildītu savus sapņus.” Par sapņiem un to piepildījumu saruna ar Ilzi.

— Ar dzeju jau sen esat uz “tu”?

— Dzejoļus esmu rakstījusi, cik sevi pazīstu. Tie bija kā manas pārdomas par dzīvi un izjūtām vai meditācija, kā to šodien populāri dēvē. To var redzēt manos pierakstos, kas saglabājušies gadiem. Kad studēju Jelgavā, daudz laika pavadīju pārbraucienos ar sabiedrisko transportu, un biļešu otra puse vai piezīmju lapiņas bija mans “audekls”, kur pierakstīju dzejas rindas.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties Staburags.lv abonementu:

"Staburags.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.

Abonē Staburags.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*

*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā Staburags.lv kontā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.