Ķirbjus novāc septembra sākumā, pirms rudens salnām, siltā un saulainā dienā.
Ķirbjus novāc septembra sākumā, pirms rudens salnām, siltā un saulainā dienā.
Parasti ķirbjus vāc visus vienā reizē. Mizas krāsas maiņa, iekaltis un pārkoksnējies kātiņš liecina, ka ķirbji nobrieduši. Novāktos augļus 10—15 dienu ieteicams paturēt siltā, saulainā vietā pēcbriedei. Vēlāk ķirbjus vislabāk glabāt vēsās (5—10 grādu), sausās (gaisa mitrums 65—70%) telpās. Dažu ķirbju ziemas miegam noderēs arī skapjaugša istabā vai priekštelpā, virtuvē gan gaiss var būt par mitru. Tāpat uzglabā arī lielus, nobriedušus cukini vai kabačus.