Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Mums jātur stipras savas saknes! Skrīveru pagasta pensionāru biedrība atskatās uz 20 darbības gadiem

Skrīveru pensionāru biedrība savu 20 gadu jubileju svinēja Skrīveru kultūras centrā.

Arvien vēl cīnās

Sarīkojums sākās ar Skrīveru pagasta pensionāru biedrības valdes priekšsēdējas Ilgas Ušakas uzrunu, kurā viņa pieskārās arī biedrības pirmsākumiem.

Brigita Einberga un Lija Runce bija tās, kas Skrīveros izveidoja pensionāru biedrību, un tas notika 2004. gada 4. jūnijā, kaut būtībā pensionāru kustība sākusies agrāk. Kad valsts atguva savu neatkarību un pensionāri par katru padomju laikā nostrādāto gadu pensijā saņēma vien santīmus, uzradās cilvēks, kam bija drosme to paust skaļi un aizstāvēt veco ļaužu intereses. Tas bija Jānis Porietis, kurš nodibināja Pensionāru federāciju. Pēc tam radās citas senioru organizācijas, kas iestājās par senioru interesēm, lai viņu pensijas būtu pienācīgas un vecumdienas cieņpilnas. Diemžēl pensionāri vēl arvien par to cīnās.

Tajā laikā Skrīveru pagasta pensionāru biedrību vadīja Jānis Īviņš, kurš, kā sacīja Ilgas kundze, bija tās dvēsele. Līdz 2011. gadam biedrībā darbojās Jānis Īviņš, Ģedimins Siliņš, Rasma Kazimirova, Dzidra Īviņa, Roberts Paeglis, Zenta Lazdiņa, Pārsla Bišopa, Dzintra Muižniece, Aina Grabovska, Māra Siliņa, Jānis Zemžāns, Jānis Ozoliņš, Skaidrīte Siliņa.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties Staburags.lv abonementu:

"Staburags.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.

Abonē Staburags.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*

*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā Staburags.lv kontā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.