— Kartupeļu cepelīnus gatavoja jau mana vecmāmiņa, bet tas aizvien ir mans mīļākais ēdiens.
Iesaka Svetlana Taškāne no Seces:
— Kartupeļu cepelīnus gatavoja jau mana vecmāmiņa, bet tas aizvien ir mans mīļākais ēdiens.
Kartupeļu cepelīni
Kartupeļi, maltā gaļa, sāls, pipari, sīpoli.
Sarīvē kartupeļus, nospiež sulu. Tiem pievieno ar visām mizām vārītus, nomizotus un masā saberztus kartupeļus. Vārīto jābūt nedaudz mazāk nekā nevārīto.
Maltajai gaļai pievieno piparus, sāli, sīki sagrieztus sīpolus. Veido gaļas bumbiņas, tās ietin kartupeļu masā. Apcep eļļā un kārto katliņā. Pieliek krējumu, mazliet sviesta, ja vēlas, arī sīpolus. Sautē cepeškrāsnī 10 — 15 minūšu. Sevišķi gardi cepelīni izdodas, ja tos sautē maizes krāsnī.