Žāvēti augļi ātrāk izvārīsies, ja vakarā tos pārlies ar verdošu ūdeni, bet otrā rītā uz uguns liks tajā pašā ūdenī, pievienojot karotīti augu eļļas (vēlams olīvu).
Žāvēti augļi ātrāk izvārīsies, ja vakarā tos pārlies ar verdošu ūdeni, bet otrā rītā uz uguns liks tajā pašā ūdenī, pievienojot karotīti augu eļļas (vēlams olīvu).
Ja piens vārot sagājis kunkuļos, to atdzesē un ielej notecēties caurdurī, kurā ieklāta marle. Iznāks garšīgs biezpiens.
Šķidrumu no dārzeņu konserviem var lietot zupu, mērču un otro ēdienu pagatavošanai. To ielej stikla traukā un novieto ledusskapī. Uzglabā 1—2 dienas.
Nobriedušus pākšaugus pirms vārīšanas mērcē novārītā, atdzesētā ūdenī un tajā pašā vāra. Izvārīšanos veicina neliela taukvielu piedeva, piemēram, augu eļļas. Sāli pievieno vārīšanas beigās.
Pirms kafiju noņemt no uguns, tajā ieber nedaudz kakao. Dzēriens būs garšīgāks.
Konfektes bez papīriņiem nesalips, ja tās pārkaisīs ar pūdercukuru.
Burkā ar medu nedrīkst atstāt karoti. Medus sastāvā ir skābes, kuras saskarē ar metālu noārdās.
Maize tik drīz nesakalst, ja traukā, kurā to glabā, ieliek arī ābolu, gabaliņu nomizota kartupeļa vai nedaudz sāls.
Gaļa saglabājas svaiga ilgāku laiku, ja to ietin etiķī vai sālsūdenī samērcēta drānā.
Aizsākta desa neapžūst, ja griezuma vietu apziež ar olas baltumu vai taukiem, apklāj ar citrona vai burkāna šķēlīti.
Lai nenotrieptos, krāsojot ar eļļas krāsu, uzduriet uz otas gabaliņu porolona vai sūkļa.
Lai no telpas aizbaidītu odus, ielejiet nelielā traukā etiķi un 10 minūšu pavāriet.
Lai izvairītos no saindēšanās ar sēnēm, tās nedrīkst ilgi mērcēt, noskalotas nekavējoties jāapstrādā. Sēnes, kas termiski jāapstrādā, vāra lielā daudzumā ūdens un pēc tam noskalo aukstā ūdenī.