Sēņu sautējums.
Sēņu sautējums
500 g kartupeļu, 2 burkāni, 1 ēdamkarote margarīna vai sviesta, pustējkarote sāls, 1/4 tējkarotes malto melno piparu, 1/2 buljona kubiņa, 150 g ūdens,
500 g sēņu, ēdamkarote augu eļļas, saišķītis pētersīļu, sāls, melnie pipari.
Notīra kartupeļus un burkānus. Sagriež vidēji lielos gabalos. Pannā uzkarsē taukvielas un apcep dārzeņus. Pievieno sāli un piparus. Sadrupina pusi no buljona kubiņa un pārkaisa dārzeņiem. Pielej ūdeni. Sautē apmēram 10 minūšu. Sēnes notīra un apcep eļļā, līdz iztvaiko liekais šķidrums un tās maina krāsu. Pievieno sāli un piparus. Sēnes sajauc ar dārzeņiem un pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem. Pasniedz ar graudu maizi, sviestu un sieru.