Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Atbildīgi par tiem, kurus pieradinām

Attēls no Felida https://shorturl.at/Si7zU

Aizvadītās nedēļas nogalē kāda aizkraukliete “Facebook” bija ievietojusi informāciju: “IZGLĀB MANI! Mums ir dots laiks — 1 mēnesis… Aizkrauklē tiek likvidēta kaķu biedrība “Felida”, jo pašvaldībai neinteresē šo kaķīšu liktenis…” Tālāk bija ziņojums, ka meklē saimniekus kaķiem. Pēc šīs informācijas sāka gāzties komentāru lavīna.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Cienījamie komentētāji un informācijas licēja kļūdās terminoloģijā. Aizkrauklē nav ne kaķu biedrības, ne arī patversmes. Ir dzīvnieku aizsardzības biedrība “Felida”. Pašvaldība nav ne biedrības dibinātāja, ne slēdzēja. Cik ilgi darboties, ir katras biedrības biedru ziņā.

Visiem zināms teiciens, ka esam atbildīgi par tiem, ko pieradinām. Bet ir daļa cilvēku, kuriem atbildība ir sveša. Ja dzīvnieks pārāk nedraiskojas, tad labi, ja sadara skādi, vairs nav vajadzīgs. Tad vai nu izmet ārā, vai… Pat negribu uzskaitīt tās zvērības, par kurām dzirdēts un lasīts. Labi, ka ir tāda “Felida”, kura paņēma šos četrkājainos bēdubrāļus, viņus apkopa, pabaroja un meklēja jaunus saimniekus. Ja katrs atbildētu par to, kuru pieradina, varbūt tādas biedrības un patversmes nebūtu vajadzīgas.

Komentārus “Facebook” pārlasīju vairākas reizes. Atliek tikai minēt, kāpēc vairāki komentētāji savus tekstus pēc pāris dienām bija izdzēsuši. Tikai viena no viņiem bija apmeklējusi domes komitejas sēdi un paudusi savu viedokli, ko nevarētu teikt par pārējiem. Bet lielai daļai rakstīt komentārus laikam ir modes lieta, pat nezina, par ko ir runa, galvenais kaut ko uzrakstīt un dalīties, lai visi redz.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Vai visi lielie bļāvēji “Felidai” ir vismaz vienu eiro ziedojuši un kaķiem kaut vienu paciņu barības nopirkuši, palīdzējuši aprūpēt dzīvniekus? Tie, kuri reāli palīdzējuši, skaļi nerunā, viņu vārdus varēja uzzināt “Felidas” dienasgrāmatā, ko publicēja arī “Staburags”. Nevietā arī uzklupt pašvaldībai, bez kuras atbalsta biedrībai būtu grūti izdzīvot. Kritizētājiem un pārējiem “ekspertiem” nu ir iespēja izpausties — paņemiet katrs pa kaķim! Nebūs kaķu, nebūs problēmu! Iesaistieties biedrības darbā, palīdziet tām kundzēm, kuras “Felidai” atdevušas 14 dzīves gadus! Kādā komentārā bija rakstīts, ka kopā mēs varam! Jā, varam un darām, nevis tikai skaisti rakstām.

Ja kādam nepatīk mans viedoklis, varu piebilst, ka jau astoņus gadus rūpējos par dārzu apkaimē pieklīdušu kaķi, kurš, iespējams, kādam bija kļuvis lieks. Visu cieņu tiem, kuri šajās dienās adoptējuši kādu “Felidas” iemītnieku.

Rakstīt komentārus ir viegli un laikam arī “aizraujoši”, tiklīdz reāli jāsāk kaut kas darīt, apņemšanās izzūd kā rīta rasa. 

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.