Gurķus nomizo un sagriež šķēlītēs, savukārt ziedkāpostus sadala nelielās rozetītēs.
Gurķus nomizo un sagriež šķēlītēs, savukārt ziedkāpostus sadala nelielās rozetītēs. Pirms lietošanas ziedkāpostus vēlams īsu brīdi paturēt sālsūdenī.
Puslitra burkās kārto gurķu ripiņas, ziedkāpostus un sīpolu gredzenus, līdz trauks pilns. Pa vidu var ielikt arī kādu saldā pipara strēmelīti, lai burkas saturs būtu krāsaināks. Pieliek trīs melnos piparus, laurulapu, ieber pusotru tējkaroti nebriedināta želatīna.
Sagatavo marinādi kā gurķu marinēšanai un karstu pārlej kārtojumam. Burciņas karsē apmēram 10 minūšu, taču nedrīkst tām ļaut vārīties. Burciņas aizvāko, atdzesē un novieto glabāšanai. Gurķi un ziedkāposti želejā nekļūst mīksti, bet paliek tādi paši kraukšķīgi kā svaigi.