Trešdiena, 24. decembris
Ādams, Ieva
weather-icon
+1° C, vējš 1.34 m/s, R-ZR vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Gurķi ar ziedkāpostiem želejā

Gurķus nomizo un sagriež šķēlītēs, savukārt ziedkāpostus sadala nelielās rozetītēs.

Gurķus nomizo un sagriež šķēlītēs, savukārt ziedkāpostus sadala nelielās rozetītēs. Pirms lietošanas ziedkāpostus vēlams īsu brīdi paturēt sālsūdenī.
Puslitra burkās kārto gurķu ripiņas, ziedkāpostus un sīpolu gredzenus, līdz trauks pilns. Pa vidu var ielikt arī kādu saldā pipara strēmelīti, lai burkas saturs būtu krāsaināks. Pieliek trīs melnos piparus, laurulapu, ieber pusotru tējkaroti nebriedināta želatīna.
Sagatavo marinādi kā gurķu marinēšanai un karstu pārlej kārtojumam. Burciņas karsē apmēram 10 minūšu, taču nedrīkst tām ļaut vārīties. Burciņas aizvāko, atdzesē un novieto glabāšanai. Gurķi un ziedkāposti želejā nekļūst mīksti, bet paliek tādi paši kraukšķīgi kā svaigi.

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.