Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Ar sacensībām atklāj sporta laukumu. Jaunā infrastruktūra iepriecina visu sporta veidu pārstāvjus

Gintas Grincēvičas foto

Aizkraukles pilsētas stadiona jaunajos laukumos norisinājās Aizkraukles novada atklātā čempionāta pludmales volejbolā ceturtais, noslēdzošais posms, Aizkraukles strītbola sacensības un Aizkraukles kauss minifutbolā. Šādā veidā jaunā infrastruktūra oficiāli atklāta un godam iesvētīta.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pludmales volejbols ienāk pilsētā

Volejbola sacensību noslēdzošajā posmā piedalījās septiņas sieviešu un tikpat vīriešu komandas. Sieviešu konkurencē uzvaru izcīnīja komanda “Usma” (G. Usāne, J. Mamedova), sudrabs vienībai “Tukums” (A. Krauze, E. Rumjanceva), bronza — apvienībai “Speķis” (E. A. Koklačova, L. Mangule). Vīriešu grupā uzvaru izcīnīja duets “Paps” (N. Vingris, M. Petjukevičs), 2. vieta komandai “Karb” (K. Bite, A. Rumjancevs), 3. vieta vienībai “Sonora” (O. Kalnozols, E. Kalnozols). Kopvērtējumā sieviešu grupā uzvaru izcīnīja duets “Speķis”, vīru grupā — komanda “Karb”.

Sacensību tiesnesis Edgars Ratnieks par jauno infrastruktūru izsakās atzinīgi: “Laukuma vide ir sakopta, uzstādīti soliņi, atkritumu tvertnes, sportisti var kvalitatīvi spēlēt volejbolu. Pozitīvs faktors ir arī lokācija — smilšainie laukumi ir tuvāk pilsētas centram. Lielajos sporta pasākumos volejbolisti parasti bija nodalīti — daudzas aktivitātes notika stadionā, taču pludmales volejbolisti tās pat neredzēja. Tagad paralēli savām spēlēm volejbolisti var paskatīties futbola un basketbola sacensības. Arī citiem cilvēkiem patīk, ka var vienuviet sekot līdzi dažādu sporta veidu sacensībām. Volejbola laukumu pieejamība blakus stadionam jau veicina jauniešu interesi — smiltīs nemitīgi ir rosība, visu laiku tiek spēlēts volejbols. Varbūt izklaide kādam pārvērtīsies nopietnākā vaļaspriekā, laiks rādīs. Vienīgais mīnus salīdzinājumā ar pludmales volejbola laukumiem pie “Kapteiņa krodziņa” ir tas, ka atveldzēšanās Daugavā nav tik ērta.”

Basketbola spēlētājiem jauna iecienītākā vieta

Strītbola sacensībās noskaidroja uzvarētājus divās vecuma grupās. Jaunāko konkurencē zem groza spēles aizvadīja piecas komandas. Uzvaru izcīnīja vienība “FE!N” (A. Āriņš, O. Britāns, G. Āriņš, A. Martinovs), 2. vieta komandai “Gurķīši” (M. Neija, K. Matulis, M. Skudrovs, M. Padoms), bronza puišiem, kas apvienojās komandā “Avengeri” (R. Rode, R. Ratnieks, R. Depers, O. Kellers). 14+ vecuma grupā par labākā titulu sacentās astoņas komandas. 1. vietu izcīnīja komanda “Dainis Porgāns” (I. Suveizda, I. Igaunis, G. Leiskins, K. Brokāns), sudrabs vienībai “Nezinu izdomā” (P. Poļakovs, J. Ošs, N. Briedis, V. Padoms), bronza — apvienībai “Rukātāji” (M. Skudrovs, R. Gruziņš, M. Kalnozols, O. Lapselis).

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sacensību tiesnesis un Aizkraukles novada sporta skolas basketbola treneris Māris Hauks saka, ka arī iepriekš šajā vietā bija iespēja spēlēt groza bumbu, nu apstākļi ievērojami uzlaboti. Savulaik asfaltētā teritorija ar pāris groziem pārvērsta kvalitatīvā laukumā. “Domāju, ka daļa to, kuri bija iecienījuši basketbolu spēlēt laukumos pie profesionālās vidusskolas dienesta viesnīcas, nu pārvāksies uz laukumu blakus pilsētas stadionam — katrā ziņā, tur spēlēt ir foršāk! Laukums ir mūsdienīgs, kvalitatīvs, galvenais, lai apmeklētāji ir saudzīgi, nesalauž to. Aizkrauklē par basketbolu ir liela interese. Pie manis vien trenējas bērni trīs vecuma grupās. Ļoti pozitīvi, ka izdevās šo teritoriju sakārtot. Jaunais laukums būs labs pienesums arī organizētajām treniņnometnēm.”

Rūdījums veselībai

Minifutbola sacensībās spēles aizvadīja sešas komandas. Uzvaru izcīnīja vienība “FK Raen” no Jēkabpils. 2. vietu izcīnīja vēl viena komanda no Jēkabpils “DG Būves FC”, bronza vienības “FK Ropaži” futbolistiem. Sacensību tiesnesis Arvis Upīts mākslīgā seguma futbola laukumu slavē kā lielu pienesumu spēlētājiem, kas pilnībā būs redzams pēc vairākiem gadiem. “Laukums ļaus vietējiem futbolistiem krietni ilgāku laika posmu pavadīt ārā, spēlējot tieši lielo futbolu. Šobrīd futbolisti ārā spēlē no aprīļa, maija, bet oktobrī jau nākas atgriezties un treniņus aizvadīt iekštelpās. Šādas infrastruktūras trūkums iepriekšējos gados ir redzams, apmeklējot izbraukuma spēles. Tagad spēlētāji lielāko sezonas daļu varēs trenēties ārā. Citviet redzētais rāda, ka iekštelpās nākas iet vien uz mēnesi, diviem. Pārējā laikā — notīra sniegu un treniņam gatavi.

Pagarināta sezona ārā nāks par labu bērniem, treniņi dos rūdījumu un nostiprinās imunitāti. Vienā no aizvadīto turnīru posmiem bija pamatīgas lietusgāzes, arī man bija prieks būt laukumā. Tas bija lieliski! Ir tik forši skriet lietus laikā, spēlēt futbolu un tev neslīd kājas, nokrītot neizmirksti. Vienīgais šāda mākslīgā seguma futbola laukuma mīnuss — vasarā, intensīvā saulē, segumā esošās gumijas dēļ, laukumā ir ļoti karsti. Infrastruktūru var izmantot arī vakarā.

Rudenī jau pulksten 20 ir tumšs, tas ir laiks, kad dažas komandas tikai sāk treniņus. Jaunajā laukumā var ieslēgt prožektorus un kvalitatīvi strādāt.” 

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.