— Vai ēdat mājās ceptu maizi.
— Vai ēdat mājās ceptu maizi?
Veronika Kārkliņa, Aizkrauklē:
— Jā, ja vien ir iespējas pie tādas tikt. Pati maizi necepu, to savulaik darīja mana vecmāmiņa un maize bija dikti garšīga. Diendienā maizīti pērku veikalā, man vislabāk garšo “Hanzas saldskābā”. Kad braucu uz gadatirgu Ogrē, cenšos nopirkt mājās ceptu maizi.
Elza no Sērenes:
— Ja maizīte cepta ar mīlestību, tā ir laba vienmēr. Vienalga, mājās vai ceptuvē tapusi. Es īpaši nešķiroju, kur un kas maizi cepis. Galvenais, lai tā ir labi pagatavota.
Andrejs Lazdiņš, pļaviņietis:
— Nē, jo mājās cepta maize ir “smaga”. Tā pieblīvē kuņģi un rada man veselības problēmas. Es izvēlos maizi veikalā. Vispiemērotākā šķiet graudu maizīte.