Beciņu krēmzupa svētkiem.
Beciņu krēmzupa svētkiem
750 g svaigu beciņu
2 ēdamkarotes sviesta vai margarīna
2-3 ēdamkarotes kviešu miltu,
1 l gaļas buljona
200 g saldā krējuma
2 ēdamkarotes heresa vai portvīna
sāls un melnie pipari.
Sēnes noskalo, notīra un sīki sagriež. Liek zupas katliņā un apcep sviestā vai margarīnā. Pārkaisa ar miltiem un rūpīgi samaisa. Tad pamazām pievieno buljonu un vāra apmēram 10 minūšu. Pievieno saldo krējumu. Papildina ar heresu vai portvīnu. Tas zupai piedod īpašu aromātu. Ja nepieciešams, pieliek sāli un piparus. Krēmzupu pasniedz karstu ar svaigu maizi.
Padoms: portvīnu vai heresu lieliski var aizstāt ar tējkaroti citrona sulas un ēdamkaroti ogu želejas.