Ar dārzeņiem pildīti kabači.
Ar dārzeņiem pildīti kabači
Kabačus notīra, sagriež 4—5 cm biezās ripiņās, ar karoti izņem serdi un vāra sālītā ūdenī, līdz kabači pusmīksti. Sīki sagriež vai sarīvē burkānus un garšsaknes, pievieno 5 gramus sviesta, pielej mazliet ūdeni un sautē, līdz burkāni kļūst mīksti. Novāra ziedkāpostus, nospiež lieko ūdeni, samaisa ar burkāniem, pievieno sagrieztus salātus, sasmalcinātus pētersīļu zaļumus, pusi cieti novārītas olas, pusi jēlas olas un visu izmaisa. Ar sagatavoto masu piepilda kabačus, saliek uz pannas, pārlej ar mērci, pārkaisa sarīvētu sieru, apziež ar sviestu un cep cepeškrāsnī. Pasniedz pārkaisītus ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Kāpostu un sēņu salāti
Vidēji liela kāpostgalva, 4 lieli burkāni, 1 kg novārītu sēņu, 1 liels sīpols, 0,5 kg tomātu, 200 g eļļas, pipari, sāls pēc garšas.
Sasmalcina kāpostu, sakapā sēnes. Izsautē kāpostus, pievieno apceptus sīpolus, burkānus, beigās — sēnes, tomātus, visu kopā vēl pasautē, karstus pilda burkās, aizvāko.