Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Uz skolu pēc jaunām zināšanām un prasmēm. Aizkraukles novadā vairāk nekā 3000 skolēnu

2024./2025. MĀCĪBU GADĀ Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā pirmajā klasē mācības sāka 31 skolēns. Pirmklasnieki ir sadalīti divās klasēs — 1.a klasi audzina Iluta Matušonoka, bet 1.b klasi vada Inese Levinska. Šogad skola uzņēma arī 28 jaunus skolēnus no citām mācību iestādēm, bet skolas pedagogu kolektīvam pievienojās četri jauni skolotāji. Imanta Kaziļuna foto

Sācies jaunais mācību gads, un Aizkraukles novadā durvis vērs 13 skolas, kurās kopā mācīsies nedaudz vairāk kā 3000 skolēnu, tostarp Aizkraukles Profesionālās vidusskolas audzēkņi. Salīdzinot ar pagājušo gadu šis skaits būtiski nav mainījies.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šajā mācību gadā novadā mazumā gājusi viena skola — Pērses sākumskola, bet izlgītības pakāpe samazināta trijās — Pļaviņās, Jaunjelgavā un Neretā, kur vairs neatver 10. klases, un tuvāko gadu laikā tās kļūs par pamatskolām. Šis fakts gan nav būtiski ietekmējis skolēnu skaitu citās izglītības iestādēs, kur tas ir līdzvērtīgs iepriekšējam gadam, vai palielinājies par dažiem skolēniem.

Lielākais pirmklasnieku skaits ārpus novada centra tāpat kā pērn ir Pļaviņu vidusskolā — 45, no pamatskolām Secē — 15, kas ir uz pusi vairāk nekā pērn. Tikpat daudz mācīsies arī Aizkraukles pagasta sākumskolā. Arī Daudzeses pamatskolā pirmklasnieku pērn bija 7, bet šogad jau 14. Lielāks kritums ir Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā, kur 1. klasē mācīsies par desmit bērniem mazāk, nekā skolas gaitas sāka iepriekšējā gadā, un tas ir 31. Novada vidusskolu 10. klasēs mācības sāks 90 skolēnu.

Ikviens mācību gada sākums saistās ar bažām par pedagogu nodrošinājumu atsevišķās izglītības iestādēs, un arī šis gads nav izņēmums. Līdz 1. septembrim Aizkraukles novada pašvaldības izglītības iestādēs vēl bija 14 brīvas vakances, aicinot pieteikties gan dažādu mācību priekšmetu skolotājus, gan psihologus un logopēdus. Šī situācija gan mainās, un līdz šim novadā nav bijis iestādes, kurā mācību procesu būtiski traucētu konkrēta pedagoga trūkums.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.