Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Staburaga pagastā iedvesmojas no “Bilžu biroja” akcijas un atjauno pastkastītes

NU STABURAGA PAGASTA ZEMGALES IELĀ ir jaunas un glītas pastkastītes. Jolantas Lakšas foto

Tā varētu teikt par pastkastīšu akciju, ko vairāku gadu garumā rīkojis “Bilžu birojs”, aicinot cilvēkus apgleznot un citādi izdaiļot savas pastkastītes. Pateicoties šai akcijai, daža necila pastkastīte kļuvusi koša jo koša, citai pastkastītei, to atjaunojot, piešķirts otrs mūžs. Tā iedvesmojusi arī Staburaga pagasta Zemgales ielas iedzīvotājus nomainīt savas vecās pastkastītes.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ar šo pozitīvo ziņu dalījās staburadziete Jolanta Lakša, kura dzīvo Staburaga pagasta Zemgales ielā. Savulaik ielas galā pastkastītes bija plašākas apkārtnes iedzīvotājiem, pēc tam tās palika tikai tiem, kam pasta sūtījumi pienāca Zemgales ielā.

Daudzo gadu laikā pastkastītes bija nolietojušās, sarūsējušas. Iedzīvotāji savā starpā pārrunāja, ka tās vajadzētu mainīt, jo tās tikai bojā skatu. Bet ar sarunām viss beidzās.

Tomēr labais nodoms mieru nedeva, un pēdējais grūdiens bija šī gada “Bilžu biroja” pastkastīšu akcija, kas norisinājās arī mūsu novadā. Acīmredzot Zemgales ielas iedzīvotājus uzrunāja akcijas dalībnieku izdaiļotās pastkastītes, ka viņi beidzot nolēma sākt rīkoties. Katrs pastkastītei atvēlēja līdzekļus, un Jolanta tās nopirka visas vienādas. Viņa arī uzrunāja jauno kaimiņu Kasparu Adijānu, kurš izgatavoja statīvu kastīšu piestiprināšanai. Nojaukt veco statīvu un uzstādīt jauno devās arī pārējo māju iemītnieki, un nu Zemgales ielas galā ir jaunas un glītas pastkastītes. Tās gan nav izkrāsotas kā akcijā, bet ir gandarījums par paveikto. Kas zina, varbūt citā vasarā pastkastītes rotāsies visās varavīksnes krāsās! 

Materiāls tapis projektā “Mans pagasts, mana pilsēta”, kuru finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par materiāla saturu atbild laikraksts “Staburags”.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.