Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Jaunajam mācību gadam gatavojas arī skolu ēdinātāji

Foto no lsm.lv

Jaunais mācību gads jau pavisam drīz, un tam gatavojas arī skolēnu ēdinātāji. Lai pilnvērtīgi nodrošinātu šo pakalpojumu, atsevišķās skolās darāmā vēl pietiek.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Novada pamatskolās ēdināšanu pamatā nodrošina pati izglītības iestāde, bet vidusskolās tas ir ārpakalpojums, līgumu slēdzot ar uzņēmumiem.

Brīvpusdienas arī Neretā

Tāpat kā iepriekš visiem 1. — 4. klašu skolēniem pienākas brīvpusdienas. Papildus pašvaldība tās nodrošina vēl vairākām iedzīvotāju grupām, ja bērni mācās Aizkraukles novada skolās. Lai tās saņemtu, jāvēršas ar iesniegumu Aizkraukles novada Sociālajā dienestā.

Pašvaldība turpina atbalstīt mazākās novada izglītības iestādes, kur bezmaksas ēdināšana nodrošināta visiem un iesniegums nav jāraksta. Tās ir Daudzeses pirmsskolas izglītības iestāde “Čiekuriņš”, Bebru “Bitīte” un Iršu pagasta pirmsskolas grupa, Seces “Vasariņa”, Pļaviņu pirmsskolas izglītības iestādes “Jumītis” filiāle “Zīļuks”, Bebru, Daudzeses, Mazzalves un Seces pamatskolas, Aizkraukles pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte” speciālā pirmsskolas grupa.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Augusta sēdē Aizkraukles novada dome veica grozījumus šajā lēmumā un atbalstīja ierosinājumu bezmaksas pusdienas no 1. septembra nodrošināt arī Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas 5. — 9. klašu skolēniem. Šajā grupā mācās ap 80 skolēnu, un apmēram pusei jau bija sociālā dienesta piešķirtas brīvpusdienas.

Pārējās izglītības iestādēs tiem, kuriem nav nekādu atvieglojumu, pašvaldības līdzfinansējums pusdienām skolā ir viens eiro, un pārējo piemaksā vecāki.

Pļaviņu vidusskolā mainās ēdinātājs

Vienas ēdienreizes izmaksas katrā skolā atšķiras, atkarība no līguma ar uzņēmēju, kas noteikta iepirkumā. Tā svārstās no 1,76 līdz 2,50 eiro. Aizkraukles novada pašvaldības izpilddirektors Uldis Riekstiņš informēja, ka jaunajā mācību gadā ēdināšanas uzņēmumi skolās būs tie paši, izņemot Pļaviņu vidusskolu, kur tas mainīsies. Vairāk nekā desmit gadus tā bija SIA “Bezdelīgas 2”, kas pērn arī atzīts pat labāko skolu ēdināju Zemgalē. Tomēr pašvaldības izsludinātajā iepirkumā ar izdevīgāko piedāvājumu uzvarēja personu apvienība “Aleks un V Concord Service Group CNC”, ar ko līgums par pakalpojumu slēgts nākamajiem pieciem gadiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

— Lai kā gribētu turpināt sadarbību ar “Bezdelīgas 2”, likums ir likums, un iepirkumā jāņem vērā lētākais piedāvājums, bet līdzšinējam ēdinātājam tas bija krietni lielāks. Iepirkuma uzvarētājs līdz šim strādājis Rīgas skolās, un šāda pieredze mums būs pirmo reizi. Vienas ēdienreizes izmaksas tam būs zemākās visā novadā, turklāt “Aleks un V Concord Service Group CNC” ir daudz līgumu ar vietējiem ražotājiem, ko iepirkumā arī ņem vērā. Tad jau redzēs, kā tam veiksies un veidosies sadarbība, — teica Uldis Riekstiņš.

Viņš atzina, ka atsevišķās skolās darba vēl pietiek, lai sagatavotos jaunajam mācību gadam. Saspringtāka situācija esot Seces pamatskolā, kur ēdnīcā trūkst darbinieku, un viņus meklē arī citviet. 

Materiāls tapis projektā “Mans pagasts, mana pilsēta”, kuru finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par materiāla saturu atbild laikraksts “Staburags”

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.