Grilēta vista marinādē.
Grilēta vista marinādē
Četru cilvēku pabarošanai nepieciešami četri vistas šķiņķi, krūtiņas vai kājiņas. Veselu vistu izmantot nav ieteicams, jo to grūti grilēt.
Gaļu vismaz pāris stundu pirms grilēšanas liek marinādē un novieto vēsā vietā, lai marināde gaļā ievelkas.
Marinādi var gatavot dažādi. Piemēram: sajaucot četras ēdamkarotes augu eļļas un divas ēdamkarotes sojas mērces, pievienojot ķiplokus, ķimenes un citas garšvielas pēc vajadzības. Var arī izmantot majonēzi, tad gaļa būs maigāka. Veikalā nopērkami arī speciāli garšvielu maisījumi marinādēm, taču ar tiem pārāk aizrauties nav ieteicams, jo tad marināde iznāk diezgan stipra.
Vistas gabalus uz restītēm grilē apmēram desmit minūšu no abām pusēm. Jāuzmanās no atklātas liesmas, tad gaļa apdeg un kļūst rūgtena. Vislabāk izmantot grilam domātās kokogles, kuras ar liesmu nedeg, bet kvēlo.
Vistu pasniedz ar dārzeņiem, var pārliet arī ar mērci, kuru pagatavo pats vai jau gatavu nopērk veikalā.