Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Jāvārdu izvēlas teikt Kokneses tūrisma informācijas centrā

Kopš likums noteic, ka laulību var reģistrēt ārpus dzimtsarakstu nodaļas telpām, daudzi pāri izmanto šo iespēju. Laulību ceremonijām viņi mēdz izvēlēties viesu namus, muižas, pilis, skaistas vietas dabā. Bet savā baltajā dienā var doties arī uz Kokneses tūrisma informācijas centru!

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Būtu interesanti uzzināt, vai kaut kur vēl Latvijā laulību ceremonijas notiek tūrisma informācijas centros? Kā pastāstīja Aizkraukles novada domes Tūrisma nodaļas vadītāja Anita Šmite, šogad jau deviņas laulību ceremonijas norisinājušās Kokneses tūrisma informācijas centrā! Divi pāri precējās aizvadītajā nedēļā, arī nedēļu iepriekš notika svinības. Septembrī paredzēta vēl viena ceremonija, un tā būs desmitā. Šo vietu izvēlas gan koknesieši, gan Kokneses apvienības un tālāku novadu iedzīvotāji.

Šī vieta kļūst par vienu no populārākajām laulību reģistrācijas vietām Aizkraukles novadā. Kokneses tūrisma informācijas centrā ir ļoti skaista izstāžu zāle, kas ir piemērota nelielām laulību ceremonijām. Telpas šim īpašajam brīdim svinīgākas padara centra darbinieces, bet dažkārt arī paši pāri iesaistās to dekorēšanā.

Tūrisma informācijas centram ir laba sadarbība ar Dzimtsarakstu nodaļu. Pagājušajā gadā te jāvārdu teica astoņi pāri. Ideja, ka šajās telpās varētu norisināties laulību ceremonija, pieder novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas vietniecei Sarmītei Rodei. Sarmīte bieži iegriežas tūrisma informācijas centrā, un kādā no reizēm saprata, ka gaišā un mājīgā telpa būtu lieliska ceremonijām ar nelielu viesu skaitu. Pat ja pāris izvēlas būt kopā tikai ar vedējiem, tas būtu svinīgāk nekā tad, ja ceremonija notiktu darba kabinetā. 

Materiāls veidots projektā “Mans pagasts, mana pilsēta”, ko finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par materiāla saturu atbild laikraksts “Staburags”.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.