Otrdiena, 23. decembris
Viktorija, Balva
weather-icon
+-4° C, vējš 0.89 m/s, Z-ZA vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Noderīgi padomi

Vārot vai sautējot brokoļus, gadās, ka vietām kāti palikuši cieti, bet rozetes kļuvušas pārāk mīkstas.

* Vārot vai sautējot brokoļus, gadās, ka vietām kāti palikuši cieti, bet rozetes kļuvušas pārāk mīkstas. Lai no tā izvairītos, ieteicams pirms vārīšanas kātus iegriezt — tievākos vienreiz, bet resnākos — krusteniski. Līdz ar to kāti izvārīsies tikpat mīksti, cik rozetes.
* Ja ēdienu rotāšanai izmanto vārītu olu šķēlītes vai daiviņas, ieteicams nazi pirms katra grieziena iemērkt ļoti aukstā vai karstā ūdenī, jo tad dzeltenums nelips pie naža asmens.
* Pārgatavojušies banāni neizskatās visai pievilcīgi, taču ir ļoti noderīgi dažādu ēdienu, piemēram, kūku, cepumu vai desertu, pagatavošanai. Taču, ja nav laika cepšanai vai arī ja gadījies lielāks daudzums banānu, tos var sasaldēt. Banānus nomizo, kopā ar citronu sulu sasmalcina biezenī un nelielās porcijās sasaldē.
* Ja saldie pipari paredzēti pildīšanai, sēklu iztīrīšana sagādā problēmas. Visvieglāk to izdarīt, ja pipara augšdaļu nogriež gluži kā vāciņu un sēklotni izgriež ar šķērēm. Iztīrīto pāksti izskalo ar aukstu ūdeni.

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.