Vārot vai sautējot brokoļus, gadās, ka vietām kāti palikuši cieti, bet rozetes kļuvušas pārāk mīkstas.
* Vārot vai sautējot brokoļus, gadās, ka vietām kāti palikuši cieti, bet rozetes kļuvušas pārāk mīkstas. Lai no tā izvairītos, ieteicams pirms vārīšanas kātus iegriezt — tievākos vienreiz, bet resnākos — krusteniski. Līdz ar to kāti izvārīsies tikpat mīksti, cik rozetes.
* Ja ēdienu rotāšanai izmanto vārītu olu šķēlītes vai daiviņas, ieteicams nazi pirms katra grieziena iemērkt ļoti aukstā vai karstā ūdenī, jo tad dzeltenums nelips pie naža asmens.
* Pārgatavojušies banāni neizskatās visai pievilcīgi, taču ir ļoti noderīgi dažādu ēdienu, piemēram, kūku, cepumu vai desertu, pagatavošanai. Taču, ja nav laika cepšanai vai arī ja gadījies lielāks daudzums banānu, tos var sasaldēt. Banānus nomizo, kopā ar citronu sulu sasmalcina biezenī un nelielās porcijās sasaldē.
* Ja saldie pipari paredzēti pildīšanai, sēklu iztīrīšana sagādā problēmas. Visvieglāk to izdarīt, ja pipara augšdaļu nogriež gluži kā vāciņu un sēklotni izgriež ar šķērēm. Iztīrīto pāksti izskalo ar aukstu ūdeni.