Deserts ar auzu pārslām.
Deserts ar auzu pārslām
500 g ābolu,
1/8 l ūdens,
6 ēdamkarotes cukura,
ēdamkarote citronu sulas,
divas ēdamkarotes sviesta,
8 ēdamkarotes auzu pārslu,
3 tējkarotes vaniļas cukura,
naža gals kanēļa,
1/4 l krējuma,
4 tējkarotes jāņogu želejas.
Ābolus sagriež četrās daļās, izņem serdi, pārlej ar ūdeni un uz lēnas uguns sautē, līdz tie mīksti. Pēc tam ābolus izberž caur sietiņu, samaisa ar četrām ēdamkarotēm cukura un citronu sulu. Traukam uzliek vāku un atdzesē.
Pannā izkausē sviestu. Nepārtraukti maisot, ieber atlikušo cukuru, vaniļas cukuru, auzu pārslas un karamelizē. Iejauc kanēli, maisījumu izliek uz lēzena šķīvja un atdzesē. Krējumu saputo.
Bļodā vai četros deserta trauciņos kārtām pilda ābolu biezeni, saputoto krējumu un karamelizētās auzu pārslas tā, lai tās būtu virspusē. Izrotā ar putukrējuma piciņām un jāņogu želeju.
“Sievietes Pasaule”