Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Tik feini, ka tev pašai ir savs floksis!

Ja citus gadus flokši ziedējuši līdz pat oktobrim, tad šogad jau jūlija izskaņā lielākā daļa manā dārzā sausuma dēļ bija noziedējusi. Vien 'Nora' savus rozīgos ziedus vēra visvēlāk un zied visilgāk. Arī Guna Rukšāne jūlija otrajā pusē vēstīja, ka daudzas šķirnes sāk noziedēt un jāsāk augi laistīt, lai flokšu svētku apmeklētājiem vēl būtu ko redzēt. Īsi pirms “Flokšu balles II” saimniece gandarīti atzina — flokši, kā ieguvuši jaunu elpu pēc spēcīgā lietus, godam sagaidīs “Jaunrūju” dārza sezonas slēgšanas pasākumu. Jāatzīst — tiem, kuriem patīk flokši, “Jaunrūju” apmeklējums tiešām nelika vilties. Iebraucamā ceļa galā mūs sagaidīja pati saimniece Guna Rukšāne un cienāja ar pašu dārzā izaudzētām aprikozēm un persikiem, kas bija patiesi gardi. Dārzkope un augu selekcionāre, kura gan pēc profesijas ir pasākumu režisore un ilgus gadus nostrādājusi muzejā, bijusi tūrisma speciāliste un iepazinusi arī pedagoga darbu, ir ļoti laba stāstniece, tāpēc doties kopā ar viņu neliela ekskursijā par “Jaunrūju” dārzu bija īsta bauda.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties Staburags.lv abonementu:

"Staburags.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.

Abonē Staburags.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*

*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā Staburags.lv kontā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.