Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

No uzraudzības procesa tiesiskās izmaiņas nav nepieciešamas

Šis uzņēmums mums neizraisīja pastiprinātu uzmanību, ka varētu būt kādas problēmas. Katru gadu šie uzņēmumi pie mums nāk pārlicencēties, mēs to uzraugām, pārbaudām garantijas — klientu iemaksātās naudas nodrošinājumam. Ja, piemēram, uzņēmumam iestātos maksātnespēja, tad no šīs summas segtu izmaksas, ja ceļojums nenotiek. No uzraudzības procesa tiesiskās izmaiņas varbūt nav nepieciešamas. Tā kā ar tūrismu valstī kopumā nodarbojas vairāki simti tūroperatoru un aģentu, nav mums resursu, lai katru viņu soli pārbaudītu. Ja uzņēmums piedāvā gan lidojumu, gan viesnīcu, jau skaitās tūroperators. Tas, ko nākotnē noteikti jāpārskata, ir maksa par licenci. Tā noteikti jāpaaugstina. Tai atbilstoši jānosedz repatriācijas izmaksas. Līdz šim par licenci jeb ikgadējo valsts nodevu jāmaksā 40 eiro gadā. Pašlaik jauna summa oficiāli netiek nosaukta. Repatriācijas izmaksas ir augstas, šajā gadījumā, tā kā tie bija nepilngadīgie, reakcijai un darbībām vajadzēja būt ātrām, nevarēja meklēt izdevīgāko, lētāko, kā tas būtu plānojot laikus.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties Staburags.lv abonementu:

"Staburags.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.

Abonē Staburags.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*

*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā Staburags.lv kontā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.