Viesītes arodvidusskolā notika Latgales novada profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu konkurss pavāriem. Pirmo vietu tajā izcīnīja Vecbebru tehnikuma 4. kursa audzēkne Evita Sniedze.
Viesītes arodvidusskolā notika Latgales novada profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu konkurss pavāriem. Pirmo vietu tajā izcīnīja Vecbebru tehnikuma 4. kursa audzēkne Evita Sniedze.
Viesītē konkurss notika pirmo reizi, bet Latvijā — jau desmito. Konkursā piedalījās 11 mācību iestāžu labākie topošie pavāri. Vecbebru tehnikuma pavāru prasmes pārbaudē par labāko atzina Evitu Sniedzi, un viņa savu skolu pārstāvēja arī novadā.
Stāsta Evitas audzinātāja Nadežda Krēsliņa:
— Konkursa tēma bija siera ēdieni, un tie bija jāgatavo tikai no Latvijā ražota siera. Katram konkursa dalībniekam jau iepriekš bija jāizdomā, ko viņš gatavos, un pārbaudījuma rīkotājiem jāpasūta produkti. Divu veidu izejvielas varēja ņemt līdzi pats konkursa dalībnieks. Evita gatavoja siera un sīpolu krēmzupu un siera krēmu ar zemeņu un bazilika mērci. Visi produkti bija sagādāti, nelielas problēmas radās ar baziliku, taču šo garšvielu tomēr sameklēja.
Ļoti interesanti Evita pasniedza zupu. No rupji maltiem kviešu graudiem viņa izcepa karašu ar izdobtu vidu, ko izmantoja kā trauku zupas pasniegšanai.
Evitu Sniedzi žūrija atzina par uzvarētāju. Martā Rīgā, Skonto hallē, notiks šī konkursa fināls, kur Evitai būs jāgatavo aukstās uzkodas, pirmais, otrais un saldais ēdiens.
Evita pagājušajā gadā Rīgā piedalījās konditoru konkursā, kur ieguva otro vietu. Pavāru konkursa finālā, kurā šogad piedalīsies pati, pagājušajā gadā asistēja Vecbebru tehnikuma audzēknei Svetlanai Ļaksai, arī viņa iekļuva finālā.
Skolotājas Evitu raksturo kā daudzpusīgu meiteni. Paralēli mācībām Evita strādā arī “Radisson SAS” viesnīcas restorānā Rīgā. Piedalās dažādos pasākumos un to organizēšanā, labi dzied, dejo un ir viena no labākajām tehnikuma vieglatlētēm.