
Nepieciešams:
100 gramu mazsālīta laša,
1 — 2 sarkanie saldie pipari,
svaigs gurķis, lapu salāti,
2 ēdamkarotes sojas mērces,
ēdamkarote citrona sulas,
50 gramu konservētu šampinjonu,
50 gramu siera, pipari.
Sagatavoju visas izejvielas. Lapu salātus saplucināju. No sēkliņām iztīrītus saldos piparus sagriezu strēmelītēs, tāpat — arī gurķus. Konservētajiem jau sagrieztajiem šampinjoniem nolēju šķidrumu. Sieru sarīvēju uz rupjās rīves. Mazsālīto lasi sagriezu gabaliņos. Pagatavoju arī mērcīti: sojas mērci, piparus un citrona sulu ar dakšiņu sakūlu. Sāli varbūt te pat nevajadzēs. Samaisīju visas salātiem paredzētās sastāvdaļas, pārlēju ar mērci un uzmanīgi sajaucu.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto