Svētdiena, 21. septembris
Modris, Matīss, Mariss
weather-icon
+15° C, vējš 2.17 m/s, D-DR vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Lavašs ar olām un tomātiem

Nepieciešams:

lavaša plāksne, 2 olas, tomāts, 30 — 50 gramu siera, ēdamkarote augu eļļas, tējkarote sviesta, malti sarkanie pipari, sāls.

Ideja par šādi ceptu lavašu ieinteresēja, tādēļ to izmēģināju. No lavaša izgriezu divas ripas manas nelielās pannas diametrā. Sieru sarīvēju uz smalkās rīves. Tomātu sagriezu plānās ripiņās.

Pannā uzkarsēju eļļu ar sviestu. Bļodiņā ielēju ūdeni, veikli tajā iemērcu vienu lavaša ripu un uzreiz to liku pannā. Uzlēju vienu ar sāli un pipariem saklapētu olu un pārkaisīju rīvētu sieru. Kad masa sāka biezēt, lavašu apvērsu, izliku uz tā tomātu ripiņas, uzkaisīju mazliet sāls un pārbēru ar rīvēto sieru. Tad divas sānu malas uzlocīju (ja pannas diametrs lielāks, lavašu varam salocīt kā aploksni), atkal to apvērsu, nu jau ar “šuvi” uz leju, un paturēju vēl uz vidējas uguns dažas minūtes. Tāpat, pārlietu ar olu, pārkaisītu ar sieru un pārliktu ar tomātiem, izcepu arī otru lavaša ripu. Sātīgi un gardi!

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.