Katra kūka top ar mīlestību. Skrīveriete Agnese Rūtiņa savas prasmes nodos nākamajām paaudzēm
20:2819.09.2024
Iveta Skaba
315
Dalies:
“Tas bija negaidīti!” savu pārsteigumu un prieku neslēpj skrīveriete Agnese Rūtiņa, kura uzvarēja uzņēmuma “Gemoss” rīkotajā kūku konkursā.
Konkurss — otro gadu
Jau otro gadu uzņēmums “Gemoss”, kura darbības virziens ir bāru un restorānu aprīkojuma un iekārtu, maizes un konditorejas izejvielu tirdzniecība, trauku un pasākumu inventāra nomas iespējas, riekstu un žāvētu augļu imports un to fasēšana mazumtirdzniecības iepakojumos, aicināja kūku meistares sacensties konkursā “Paaudžu mantojums”.
Konkursa nolikumā tika uzsvērts, ka tortes pagatavošanā jāizmanto dabīgi produkti, sezonas dabas veltes. Vērtēšanā tika ņemta vērā kūkas garša, noformējums (rotāšanā tikai ēdami dekori), sastāvdaļu oriģinalitāte un receptes stāsts. Cepējas pieredzei vajadzēja būt vismaz divu gadu garumā.
Konkursa noslēgums bija Ķīpsalas Starptautiskajā izstāžu centrā izstādes “Riga Food 2024” laikā. Savu veikumu uz Rīgu veda 28 kūku cepēji no visas Latvijas. Starp viņiem bija divas dāmas no Aizkraukles novada — skrīveriete Agnese Rūtiņa un aizkraukliete Diāna Beķere.
Abonē digitālo saturu pirmajām 4 nedēļām par 0.99€*
Digitālā satura abonementiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur tiks atspoguļoti notikumi un procesi vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs, kā arī par 90% mazāk reklāmas.