Apelsīns, avokado, lapu salāti, 2 tomāti, diļļu zaļumi, puse sīpola, olīveļļa, sāls.
Šos svaigos salātus pagatavoju, lai nobaudītu atkal citādākas garšas nianses. Apelsīnu un avokado nomizoju un sagriezu nelielos gabaliņos, avokado mīkstumu vēl pārslacīju ar citrona sulu, lai nebrūnē. Lapu salātus noskaloju, apsusināju un saplucināju, dilles sasmalcināju. Tomātus sagriezu palielos gabaliņos, bet nomizotu sīpolu — sīki.
Visas sagatavotās sastāvdaļas liku traukā, piekaisīju sāli pēc garšas, apslacīju ar olīveļļu un uzmanīgu sajaucu. Ja tie ir, šos salātus vēl varam papildināt ar ciedru riekstiem. Pirms baudīšanas uz kādu laiciņu ēdienu vēl varam ievietot ledusskapī, lai labāk ievelkas.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma