Otrdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija
weather-icon
+14° C, vējš 2.68 m/s, R vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Pavārs bez labas komandas ātri “sadegtu”

Rubrikā “Viena diena profesijā” sākam rakstu sēriju, kurā stāstīsim par dažādu profesiju pārstāvjiem, piedāvājot lasītājiem labāk izprast šī darba specifiku, plusus un arī mīnusus, pieprasījumu un piedāvājumu darba tirgū, izglītības iespējas. Šoreiz par pavāra profesiju.

Vizbulīte Trofimova jau 20 gadus ir pavāre krodziņā “Rūdolfs” Koknesē. Pēc pavāru  kursa absolvēšanas Vecbebru Profesionālajā vidusskolā divus gadus strādājusi “Smeceres krogā” Madonas pusē, vēlāk Aizkrauklē. Līdz pat šim laikam viņa strādājusi tikai savā profesijā, un kurš gan vēl labāk varētu pastāstīt par aroda plusiem un mīnusiem. Lai gan pats neilgi esmu strādājis restorāna virtuvē, tomēr sarunā ar Vizbulīti saprotu, ka profesionāla pavāra darbs līdztekus mākai labi pagatavot prasa daudz citu īpašību. Svarīgas arī psihologa zināšanas, novērotāja spējas, nenoliedzami fiziska sagatavotība, laba atmiņa, garšas izjūta, atjautība…

Vairāk lasiet šeit:

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.