Mīklai:
● 250 gramu miltu,
● 125 grami sviesta,
● 50 gramu pūdercukura,
● 20 mililitru ledaini auksta ūdens,
● šķipsniņa sāls.
Pildījumam:
● 1,2 kilogrami ābolu,
● 150 mililitru ābolu sulas,
● 70 gramu cietes,
● 125 grami cukura,
● 2 ēdamkarotes citronu sulas.
Gards izdevās šāds pīrāgs ar ābolu pildījumu. Lai to izceptu, vispirms ātri samīcīju kopā visas mīklai nepieciešamās sastāvdaļas un savēlu bumbā. Trešdaļu mīklas gan vēl atdalīju un ievietoju saldētavā, bet pārējo — ledusskapī.
Ābolus nomazgāju, nomizoju, izņēmu serdes un mīkstumu sagriezu mazos kubiņos. 80 mililitru ābolu sulas kopā ar cukuru maisot uzvārīju. Atlikušajā sulas daudzumā (70 mililitru), kam pievienoju arī citrona sulu, izšķīdināju cieti. Sulas sīrupu noņēmu no uguns, uzreiz tajā iemaisīju izšķīdināto cieti un pēc tam padzesēju. Tad šo cietes maisījumu piejaucu sagatavotajiem āboliem.
22 centimetru diametra veidni izklāju ar cepamo papīru (varam arī ietaukot un izkaisīt ar miltiem) un tajā izlīdzināju mīklu no ledusskapja tā, lai veidojas arī apmalītes. Virs mīklas izlīdzināju ābolu pildījumu, to nedaudz piespiežot. Izņēmu mīklas gabaliņu no saldētavas un sarīvēju virs āboliem. Drumstalas viegli piespiedu un ievietoju veidni līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz apmēram stundu. Pēc tam no krāsns izņēmu un pīrāgu atdzesēju veidnē.
Reklāma