Ceturtdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita
weather-icon
+16° C, vējš 1.79 m/s, DR vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Skābeņu aukstā zupa

Nepieciešams:

750 mililitru ūdens, 200 gramu skābeņu, 150 gramu vārītu kartupeļu, 1 — 2 cieti vārītas olas, 100 gramu vārītas gaļas, sīpolu loki, dilles, skābais krējums.

Biju iegādājusies mazo burciņu sasmalcinātu konservētu skābeņu savā sulā. 240 gramu bija tieši tik daudz, cik nepieciešams, lai pagatavotu sātīgu, vasarīgā dienā spirdzinošu un gardu zupu. Ja iespējams izmantot svaigās skābenes, tās, iepriekš pārlasītas, jāliek ūdenī vārīties piecas līdz desmit minūtes. Konservētās skābenes ūdenī pavārīju tikai pāris minūtes, pēc tam virumu atdzesēju. Tikmēr sagriezu salmiņos vārītos kartupeļus un gaļu, kā arī olas, sasmalcināju dilles un sīpolu lociņus. Sagatavotās sastāvdaļas piemaisīju skābeņu vārījumam, un aukstā zupa bija gatava.

Pēc vēlēšanās to vēl varam papildināt ar skābo krējumu.

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.