Nepieciešams:
200 gramu sviesta,
200 gramu sausa biezpiena,
200 gramu kviešu miltu,
ēdamkarote ķimeņu,
ola pārziešanai,
50 gramu siera,
sāls
Ejot līgot dabā vai pie labiem kaimiņiem, ņemam līdzi arī grozu ar pīrādziņiem vai kādiem citiem gardumiem. Arī šādi pašu cepti biezpiena mīklas cepumi ar sieru un ķimenēm to varētu labi papildināt, jo garšos arī pie kvasa vai alus.
Aukstu sviestu sakapāju, pievienoju biezpienu un miltus un ātri, lai sviests siltumā neizkūst, sajaucu viendabīgu mīklu. To, ņemot pa gabalam, izveltnēju apmēram centimetra biezumā un ar robainu nazi sagriezu 1,5 centimetrus platos un apmēram desmit centimetru garos stienīšos. Izkārtoju tos uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, pārsmērēju ar sakultu olu, pēc tam pārkaisīju ar sieru, ko pirms tam sarīvēju uz smalkās rīves, un ķimenēm. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz cepumi zeltaini brūni, apmēram 20 minūtes. Tā kā siers nebija sāļš, gatavajiem cepumiem uzkaisīju arī sāli.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma