žāvēta gaļa, skābēti kāposti, miežu putraimi, taukvielas.
Šis ir ēdiens, ko ierasti gatavo ziemā, kamēr skābētie kāposti ir pieejami. Nu to vēlējos nobaudīt, tādēļ šim nolūkam veikalā iegādājos vienu paciņu. Tā kā putraimus savā ēdienkartē izmantoju reti, beidzot nolēmu kopā ar tiem vismaz kāpostus izsautēt. Nopirku arī kūpinātas gaļas gabaliņu.
Katlā ar biezu dibenu apakšā liku gabaliņos sagrieztu kūpinātu pavēderīti, tad kārtām — skābētos kāpostus, ko pārkaisīju ar miežu putraimiem. Virsū vēl izliku vairākas ēdamkarotes gardo tauciņu, kas bija palikuši, cepot treknāku cūkgaļu, un pārlēju ar ūdeni. Uz lēnas uguns visu kopā sutināju, šad tad intensīvi apmaisot, līdz kāposti gatavi un putraimi mīksti.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma