Nepieciešams:
100 gramu kuskusa, 100 gramu vārītu turku zirņu, 200 gramu ķirštomātu, sarkanais sīpols, sauja granātābolu sēkliņu, apelsīns, mandeles, olīveļļa, sāls, pētersīļu zaļumi.
Kuskusu jau esmu iecienījusi dažādos ēdienos, šoreiz pagatavoju veselīgus salātus, ar ko pilnīgi pietika sātīgai maltītei vakariņās. Kuskusu katliņā aplēju ar 200 mililitriem ūdens un zem vāka uz lēnas uguns pavārīju pāris minūtes. Pievienoju sulu no puses apelsīna, pielēju arī vienu ēdamkaroti olīveļļas, piekaisīju sāli un atstāju zem vāka uzbriest, ik pa laiciņam ar dakšiņu putraimus uzirdinot.
Pannā bez taukvielām, pieberot šķipsniņu sāls, apcepu mandeles. Sarkano sīpolu nomizoju un sagriezu smalkos kubiņos, ķirštomātiņus nomazgāju, apsusināju un pārgriezu uz pusēm, pētersīļu zaļumus sasmalcināju. Konservētajiem turku zirņiem nolēju šķidrumu un zirņus noskaloju.
Sagatavoto kuskusu pārbēru bļodā, pievienoju zirņus, sīpolus, tomātiņus, kā arī zaļumus, mandeles un granātābolu sēkliņas. Visu samaisīju un izliku salāttraukā.
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma