Sestdiena, 13. septembris
Iza, Izabella
weather-icon
+14° C, vējš 3.9 m/s, D vēja virziens
Staburags.lv bloku ikona

Sārtās kotletes ar bietēm

600 gramu jauktās maltās gaļas, 200 gramu biešu, ola, sīpols, 2 ķiploka daiviņas, tējkarote koriandra, tējkarote kumīna, malti melnie pipari, sāls, rīvmaize, augu eļļa.

Šoreiz piedāvāju ideju, kā izcept kotletes, to masai pievienojot veselīgās svaigās bietes. Malto gaļu — liellopa gaļa kopā ar cūkgaļu — liku bļodā. Sīpolu smalki sagriezu, nelielu bieti nomizoju un sarīvēju uz smalkās rīves. Ķiplokus sasmalcināju spiedē. Šīs sastāvdaļas, kā arī olu, kumīnu, koriandru un piparus pievienoju gaļai. Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisīju kopā. Jāraugās gan, cik sulīgas ir bietes. Ja tās tomēr šķiet par šķidru, bietēm pirms pievienošanas sulu varam nospiest vai arī kotlešu masai piekaisīt nedaudz mannas.Pēc tam veidoju kotletes un apviļāju tās rīvmaizē. Pannā ielēju augu eļļu un liku tajā sagatavotās kotletes. Vispirms tās apcepu no vienas puses, tad apvērsu, uzliku pannai vāku un sautēju uz vidējas uguns, līdz kotletes gatavas. Garšos tās gan kopā ar kartupeļiem, gan arī ar citām piedevām.

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Staburags.lv bloku ikona Komentāri

Staburags.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.