Abonē e-avīzi "Staburags"!
Abonēt

Saldā krējuma deserts ar avenēm “Vasarai aizejot”

400 mililitru saldā krējuma (no 30%), 10 gramu želatīna, 120 gramu cukura, 8 grami vaniļas cukura, 100 gramu aveņu

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šis ir ātri pagatavojams krējuma saldais ēdiens, kas līdzinās arī mūspusē jau iecienītajam itāļu desertam “Panna cotta”, tikai vienkāršots tā variants. To, profesionāli pagatavotu, man vēl nav nācies nobaudīt, taču arī šāds tas garšoja lieliski. Lai to iegūtu, izmēģinājumam gan izmantoju tikai pusi no trim porcijām paredzētajām receptē norādītajām sastāvdaļām, taču, jau kārdinošo rezultātu baudot, nolēmu līdzīgus gardumus gatavot atkal.

Tējkaroti želatīna pārlēju ar nelielu daudzumu vārīta atdzesēta ūdens un uzbriedināju.

Mazajā katliņā 200 mililitru saldā krējuma samaisīju ar divām ēdamkarotēm cukura un vaniļas cukuru (to gan nesvēru), visu uz lēnas uguns uzkarsēju. Pievienoju uzbriedināto želatīnu un apjaucot izšķīdināju, taču maisījumu nekādā gadījumā nevajadzētu uzvārīt, lai nerodas nepatīkams želatīna aromāts.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Avenes noskaloju un apsusināju papīra dvielī. Pēc tam kopā ar mazliet cukura sablendēju. Pēc vēlēšanās ogas vēl varam izberzt caur sietiņu, lai atbrīvotos no smalkajām sēkliņām.

Krējuma un želatīna maisījumu salēju divās veidnītēs, pievienojot arī nedaudz aveņu biezeņa, un ievietoju ledusskapī sastingšanai. Gatavo desertu, veidnītes īsu brīdi paturot karstā ūdenī, apvērsu uz šķīvīšiem un pārlēju ar aveņu mērci. Rotājumam varam izmantot kādu odziņu un mētru lapiņas.

Brigitas Skaistkalnes teksts un foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Staburags.lv komanda.