Nepieciešams:
200 gramu kūpinātas vistas gaļas, 150 gramu konservētu ananasu, 4 vārītas olas, 2 palieli vārīti burkāni, 100 gramu siera, 100 gramu žāvētu melno plūmju, 50 gramu valriekstu kodolu, majonēze, sāls
.Ja vēl nav nācies baudīt mazliet neparasto salikumu — vistas gaļa kopā ar ananasiem, iesaku nogaršot. Bet atnākušajam Tīģera gadam par godu, kā arī tiem, kuri tajā ir dzimuši un būs šī gada jubilāri, svētku galdā simboliski derēs šādi rotāti salāti.
Kūpinātus vistas girosus, notecinātus konservētos ananasus un nolobītas vārītās olas sagriezu nelielos kubiņos, vienas olas baltumu atstājot rotājumam. Sieru sarīvēju uz smalkās rīves. Valriekstu kodolus sasmalcināju un uz sausas pannas mazliet apkaltēju. Sagatavotās sastāvdaļas samaisīju kopā ar biezu majonēzi un sāli pēc garšas. Salātus pārliku piemērotā bļodiņā un piešķīru tiem nedaudz noapaļotu formu. Izvārītos burkānus sarīvēju uz smalkās rīves, tāpat arī — atliktos vārītos olas baltumus. Žāvētās melnās plūmes iepriekš biju paturējusi vārītā ūdenī, pēc tam tās apsusināju un sagriezu salmiņos. Salātu virspusi pārklāju ar sarīvētajiem burkāniem, sānos nedaudz uzkaisot sarīvētos olas baltumus, bet no melno plūmju strēmelītēm veidoju “tīģera kažoka” svītras. Varbūt iekārdināju arī jūs?
Brigitas Skaistkalnes teksts un foto
Reklāma